ΕΤΑΙΡΕΙΑ

karamanis-cuisine3

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η εταιρεία KARAMANIS S.A. ιδρύθηκε το 1959 από τον Βασίλη Καραμάνη με βασική δραστηριότητα την κατασκευή και τη διάθεση κρεατομηχανών και πριονοκορδελών μέσω συνεργατών. Έχοντας κατακτήσει μερίδιο αγοράς, το οποίο έφθασε στο 85%, η εταιρεία αποφάσισε την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητάς της. Στο πλαίσιο αυτό ενίσχυσε την εταιρεία ο Γιώργος Καραμάνης και ξεκίνησε η παραγωγική δραστηριότητα.

Η νέα δραστηριότητα εστίασε στην παραγωγή αποφλοιωτών, πολυκοπτικών, σνιτσελομηχανών, λεμονοστιφτών, καθώς και στην παραγωγή σε φραπιέρες, βραστήρες καφέ, τυροτρίφτες, μηχανές κοπής σουβλακιών, μηχανές hot dog. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εισαγωγές, που αφορούσαν κυρίως σε μηχανήματα κατεργασίας όπως ζαμπονομηχανές, ζυγαριές κλπ.

Το 1990 ιδρύθηκε η DOMHOTEL, με μετόχους τον Γιώργο Καραμάνη, την Ιουλία Καραμάνη και τον Παναγιώτη Κασιμάτη, η οποία άρχισε να εισάγει σκεύη κουζίνας και επιτραπέζιο εξοπλισμό. Παράλληλα, συνεχίστηκε η διεύρυνση της ποικιλίας των προϊόντων στις υπόλοιπες κατηγορίες. Στα τέλη του 1999 αποφασίστηκε η συγχώνευση των εταιρειών (KARAMCO AEBE, KARAMCO ΕΠΕ και DOMHOTEL) και έτσι δημιουργήθηκε η KARAMANIS S.A. στη μορφή που έχει έως σήμερα.

Η διεύρυνση των δραστηριοτήτων οδήγησε το 2004 στη δημιουργία ιδιόκτητων αποθηκών, στο 69ο χλμ. της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Το 2011 η εταιρεία KARAMANIS S.A. ίδρυσε υποκατάστημα στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε συνεργασία με τον Μύρωνα Παπαδάκη και με βασικό σκοπό την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων σε όλο το νησί.

Κατά τη διάρκεια αυτής της 50ετούς πορείας η KARAMANIS S.A. έχει υλοποιήσει ολοκληρωμένα έργα σε μερικές από τις πιο μεγάλες μονάδες μαζικής εστίασης μεταξύ των οποίων είναι το ΒΑΡΟΥΛΚΟ, το FOCACCINO, το ARTISTI MACARONI, τα ALDEMAR HOTELS, το ARION, το WESTINATHENS και την TAVERNA του ASTIR PALACE, καθώς και τα εστιατόρια BARAONDA και DALU. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην Ενότητα “Έργα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

 

 

Leave a Reply